Mærkning af fødevarer – et rent helvede ?

Mange gange bliver man skisme helt træt inden man kommer i gang… og hvor kan vi da godt forstå det bliver svært for de små mindre virksomheder derude…

Vi fik for et par uger siden en henvendelse fra en lille lokal købmand som gerne vil importere og sælge varer fra Asien. Vi fik styr på leverandørerklæringer, varemodtagelse og kontroller.. og så var det vi støtte ind i den her mærkning af varerne.. det skal jo stå på Dansk eller en på dansk forståeligt sprog (læs Skandinavisk)… pyhhhh ….. godt vi lige havde været på konference og derfor netop havde fået gennemgået de obligatoriske regler… så dem gengiver vi her og håber det giver lidt mening derude 😉

Færdigpakkede fødevarer skal være mærket med følgende oplysninger:

  • Ansvarlig m.v. og oprindelsessted (ansvarlig for mærkning og markedsføring er obligatorisk, oprindelse er frivillig med mindre  det vildleder at lade være
  • Varebetegnelse
  • Angivelse af ingredienser (visuel fremhævelse af allergener)
  • Mængdeangivelse af ingredienser (QUID)
  • Alkoholindhold  (hvis >1,2 vol%)
  • Nettoindhold
  • Holdbarhedsangivelser samt særlige opbevarings- og anvendelsesforskrifter
  • Brugsanvisning, hvis fødevaren ellers kan anvendes forkert
  • Næringsdeklaration

Hvis færdigpakningens største yderflade har et flademål på under 10 cm2, er det tilstrækkeligt at mærke med

  •  Varebetegnelse
  •  Allergene ingredienser
  •  Nettoindhold
  •  Holdbarhed

For så vidt angår små pakninger med et flademål på under 10 cm2, så skal ingredienslisten gives på andre måder eller stilles til rådighed på anmodning af forbrugeren fx  udlevering på papir.

så nu er det bare at gå hele rækken af varer igennem og vi kan få mærket dem korrekt og de kan blive solgt!!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *