Egenkontrol og egenkontrolprogrammer er med til at sikre dine procedurer, ofte udført af en intern auditor. Det er vigtigt at pointere, at du selv er ansvarlig for din egenkontrol. Dvs. du er ansvarlig for, at lovgivning om foderforhold overholdes, og at dine produkter er i orden.

Egenkontrolprogram

Programmet skal være skriftligt udarbejdet, og skriftligt dokumenteret, så du kan bevise overfor myndighederne, hvilke procedurer du udfører, og hvornår. Dette er din dokumentation hvis du skulle få besøg af fødevaremyndighederne.

Programmet udarbejdes som en selvstændig plan, og kan for eksempel indeholde krav om måling af temperatur i kølediske, kølerum mv. Hvor mange gange om dagen skal temperaturen måles? og hvor meget må temperaturen være? Har du en økologisk produktion, så kan der være yderligere krav du skal overholde.

En stor del af egenkontrolprogrammet, er risikoanalysen. Det er nødvendigt med en risikoanalyse i forbindelse med produktion. Med en gennemarbejdet analyse, så ved alle involverede medarbejdere hvad de skal gøre i tilfælde afvigelser i produktionen eller processerne.

Hjælp til egenkontrol

Har du brug for hjælp til at udarbejde et egenkontrolprogram, og en risikoanalyse i en fodervirksomhed, så kontakt kvalitetskonsulent Frank Bomberg Andersen.

Jeg har stor erfaring med foder og landbrug, og implementering af kontrolprocesser. Hvor er finterne? Hvad er det typisk der går galt i processen med egenkontrol?

Kontakt mig gerne for en uforpligtende snak, hvor vi finder ud af hvordan jeg kan hjælpe dig.